ING factory

ING besteedt veel aandacht aan innovatie. Echter, de technische uitvoering hiervan is vaak een langdurig proces. Daarom zette ik in 2017, samen met ‘head of chaos’ Thijs Janssen, het ING FABlab op onder het motto ‘niet lullen maar poetsen’.

Uitwerking

Het eerste FABlab bestond uit een grote koffer vol elektronica. Hiermee bouwden we prototypes voor verschillende afdelingen binnen de bank. In een kort tijdsbestek kwamen toffe ideeën tot leven!

Deze methode van ‘rapid prototyping’ sloeg aan, dus we bouwden verder. Samen met het team ontwikkelden we een methodiek van Orchestrated Makeathons: in drie- tot vijfdaagse sprints bouwden we samen met een team van technische talenten aan complexe prototypes.

Resultaat

Het FABlab fungeert nu als open hub waar ING’ers met affiniteit voor techniek en innovatie elkaar ontmoeten en hun skills verbeteren. Tijdens Makeathons faciliteer ik het creatieve proces dat een team doorloopt. Gedurende een week coördineer ik een team van zes tot tien personen die een business case en UX uitwerken.

Dit resulteert in technische prototypes en cross-sectorale innovatie. Samen met andere corporates ontwikkelen we nieuwe concepten waarmee we baanbrekende innovaties kunnen realiseren.

Voorbeelden van prototypes waarvan ik het proces faciliteerde:

Mijn ervaring

Ben je klaar voor een Design Sprint met impact?

Up-to-date blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand trendinspiratie en tips & tricks voor innovatie.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.